Hemstäd – Planering och städschema för att städa hemmet

När det gäller hemstäd så kan du välja att rengöra i ett rum i taget. Detta kan spara tid eftersom du inte går från rum till rum i huset och undrar vad du ska göra härnäst. Börja från toppen och arbeta dig neråt. Om det är ett sovrum, börja med att damma saker som fläkten eller möblerna. Byt sedan lakanen eller bädda sängen. När det gäller golvet, plocka upp saker som ligger på golvet och lägg bort dem. Om du är i barnens rum, placera allt på sängen för att de ska ta hand om det när de kommer hem. Det sista steget kommer att vara att dammsuga eller sopa, beroende på vad det är för golv.

När du går från rummet kan du känna dig nöjd med vetskapen att du har städat färdigt ett rum. Om det är allt du har tid med så behöver du inte tappa modet, du fick i alla fall något gjort. Välj ett rum i huset att städa varje dag om du kan. Om du är överambitiös kan du försöka få flera gjorda samma dag.

Sätt ett städschema för hemstäd

följ ett städschema för bäst resultat vid hemstäd

Sätt ihop ett städschema som fungerar med ditt liv. Till exempel, om du planerar att underhålla eller ha många gäster på helgerna, kan det vara en bra idé att rengöra badrum och vardagsrum på fredagar. Om du brukar laga mat för hela veckan på måndagar, bör du planera att städa köket på tisdagar. Du vill att ditt rengöringsschema ska passa dig så bra som möjligt. Det kan förändras beroende på säsong eller speciella händelser som du dyker upp, men för det mesta bör du hålla dig fast vid det för att få kontinuitet.

Involvera familjen i hemstädningen

Låt alla andra veta om detta städschema så att de vet när de behöver delta i städningen. Du kan bestämma ett datum för när barnen skall städa sina områden eller till och med låta dem veta att de måste se till att alla deras leksaker skall vara borta på en viss dag eftersom du rengör lekutrymmet på lördagar. Sätt städschemat så att det passar det som är bäst för din familj och din specifika tillvaro.

Kom ihåg att det finns dagar när det blir omöjligt att få någon städning gjord. Eftersom det är så här livet kan vara så finns det inte så mycket du kan göra åt det, försök att bara släppa det och gå vidare nästa dag. Det handlar inte om att hålla allt perfekt, det handlar om att göra det beboeligt för dig och alla andra i hemmet. Glöm inte att få alla att delta på uppgifterna för att se till så att du inte gör allt själv. Om du är i behov utav städhjälp, kontakta vårt rekommenderade städföretag i Lund för mer information.