Rengöring av Kristallkrona

Tips på hur du gör rent din kristallkrona

Kristallkronor bjuder verkligen på lite elegans, i vilket rum de än sitter i. Trots det snygga yttre på din kristallkrona, kan den bli något som sticker i ögonen, om man inte ger den det underhåll som krävs. Dessutom blir förmågan att lysa upp rummet kraftigt sänkt av mycket smuts.

rengöring av kristallkronorAtt damma av och polera din kristallkrona kan låta avancerat p.g.a. en handfull uppenbara anledningar. Till att börja med så sitter de ofta väldigt högt upp. Människor som lever i stora villor har ofta sina kristallkronor monterade väldigt högt uppe, medens andra hus ofta har lägre i tak, men det betyder ju inte att kronan sitter lågt för det.

Den andra vanligaste anledningen att det känns motigt är att de är väldigt ömtåliga och oftast väldigt dyra. Men, är inte detta då en ännu större anledning för att hålla efter din kristallkrona? Istället för att skjuta på den där stora grundliga rengöringen, försök att torka av den på egen hand. Det är faktiskt rätt enkelt om du vet hur du ska göra.

Det finns två sätt att rengöra din kristallkrona. Du kan välja mellan den snabba och den grundliga. Men innan du börjar polera ditt hussmycke, se till att du har en alternativ ljuskälla monterad i närheten under tiden. Se också till att strömmen är avslagen till kristallkronan för att undvika elchocker.

Det snabba och enkla sättet

Den här metoden passar personer som inte har så mycket tid över i vardagen för kristallkronerengöring. Icke desto mindre, det här är ändå ett bra sätt att underhålla din kristallkronas glans utan att behöva anstränga sig till det yttersta.

Till att börja med, täck över glödlamporna med små plastpåsar innan du börjar rengöra. Lägg sedan en droppduk under kristallkronan för att undvika att det droppar direkt på golvet. Du kan även använda gamla tidningar om du har.

Nu till själva arbetet. Du kan använda det glasrengöringsmedlet som du föredrar och sedan bara spraya på och fortsätta spraya och spraya. Det finns faktiskt ingen som helst anledning att skrubba eller ta lös några delar alls. Det enda du behöver göra efter att du sprayat på rikligt är att vänta medan det droppar av och slutligen torkat helt.

En lite mer grundlig rengöring

Då och då behöver kristallkronor en lite mer grundlig rengöring. Som tur är finns denna praktiska guide till ditt förfogande just då.

Till att börja med, ta bort glödlamporna och lägg undan dem. Lägg en vikt tygbit i botten av en lämplig behållare som är till hälften fylld med ljummet vatten och tillsätt rengöringsmedel och rör runt tills du får ett lödder.

Fyll upp en annan behållare med rent varmt vatten. Glöm inte att lägga ner en vikt tygbit även här för att skydda kristallglaset från att gå sönder. Lägg sedan till några droppar ammoniak i vattnet för att få det att glänsa ordentligt.

Ta loss alla kristaller en och en och lägg ner dem i det löddriga vattnet som du förberett tidigare. Bara några kristaller åt gången. Skölj av dem och dutta dem torra. Sätt tillbaka dem på rätt plats igen och fortsätt med de andra kristallerna. Repetera proceduren till hela kristallkronan är skinande ren.

Använd en blötlagd och urvriden trasa från vattnet med rengöringsmedel och torka av armarna på kristallkronan. Avslutningsvis, torka försiktigt av glödlamporna du tidigare la undan, dutta dem torra och sätt tillbaka dem på deras platser. Som du ser så är det inte alls så svårt att underhålla en kristallkrona.