Badrum – 10 smarta Rengöringstips

10 i topp vårstädningstips för badrummet

Precis som flyttfåglarnas vanemässiga rutiner så verkar det som när årstiderna förändras så är det våra invanda rutiner som får oss att tänka på vårstädningen. Varför vi har de till synes inbyggda rutinerna att få vårt hem rent när vinter går över till vår är ett mysterium, men det fortsätter ändå att vara ett faktum. Det är nästan som om vi bara lägger märke till all smuts, damm och oordning en viss tid på året.

Men efter att jag sett min svågers hem så är jag tacksam för alla anledningar som kan få honom att städa sitt smutsiga badrum. badrumsspecialisterna ger dig 10 rengöringstips för badrummet

Badrum bör rengöras regelbundet om inte bara för att hålla alla bakterier i schakt. Men det finns också några städsysslor som kan utgöras med längre mellanrum än en gång i veckan.

  1. Titta i skåpet under handfatet och du kommer säkert att se en hel samling med halvt använda personliga hygienartiklar. Se över dem och bestäm om de är värda att behålla. Vissa produkter såsom vårdande schampo och kanske solkrämer kan vara bra att ha, men det där gröna jordgubb- och mintluktande schampot som utlovade att alla män i närheten skulle bli galna i dig, men bara gav dig utslag, kan kanske få åka i soporna.
  2. Se över hur du förvarar pappersartiklarna i badrummet. Är de organiserade och enkla att nå när du behöver dem. Om inte så är det dags att ge boxarna med näsdukar och toalettpappersrullarna en alldeles egen plats.
  3. Nästa sak är tvättlappar och handdukar. Om du är som de flesta andra, så händer det sällan att du gör dig av med gamla handdukar. Det slutar med att handdukarna läggs på hög även fast vi kanske bara använder de två översta. Om du känner igen dig i det här tänk över hur många handdukar och tvättlappar som du egentligen behöver och gör dig av med de andra.
  4. Om dina badrumsskåp har lådor så är de förmodligen fulla av udda hårdekorationer, hårband, hårnålar etc. Gå igenom dem och släng bort allt som du inte använt på de senaste två åren.
  5. Dammsug inne i badrumsskåpen och lådorna för att få bort hårstrån och löst smuts. Ja, eller när du ändå är på gång, ge dem en ordentlig rengöring också med en blöt trasa och rent vatten.
  6. Rengör din tvåldispenser eller tvålkopp. Vi vet alla hur äcklig den kan vara, speciellt om man har barn hemma.
  7. Använd en vinägersblandning eller en kommersiell produkt såsom ”Ajax” för att få bort skumrester och beläggningar från hårt vatten i badkaret eller i duschkabinen. Ta ner och tvätta alla eventuella textiler såsom duschdraperier etc.
  8. Använd en blandning med 10 % blekmedel i en sprayflaska för att ta bort all mögelbildning i dusch/badområdet.
  9. Kolla igenom medicinskåpet och släng bort alla receptbelagda eller vanliga mediciner som har passerat bäst före datumet.
  10. Byt ut den där äckliga toalettborsten med en ny.

Om du följer denna snabba lista så kommer du att få ett mycket mindre rörigt badrum.